Reserveren  Gastenboek  Over ons 

Omgeving

Hoewel De Fryhof is gelegen middenin beschermd natuurgebied de Eilandspolder, is de boerderij ook ideaal gesitueerd ten opzichte van steden als Amsterdam en Alkmaar.

Winkelen

Zo aan het uiterste puntje van de Meerdijk in Grootschermer, waan je je bij Boerderij De Fryhof aan het einde van de wereld. Toch is de Boerderij heel centraal gelegen.

Alkmaar en Purmerend liggen op steenworp afstand en ook Amsterdam is binnen een half uur te bereiken. Dicht bij steden en bezienswaardigheden zonder ze te kunnen zien, een ideale combinatie.

Vanuit het dorp vertrekt er elk half uur een bus naar Amsterdam en op de fiets zit u zelfs in een halfuur al in Alkmaar. Leuk als u naar de Kaasmarkt in Alkmaar wilt bijvoorbeeld, maar ook perfect als u rust en natuur wilt combineren met een heerlijke middag winkelen in één van de omliggende steden.

Winkelsuggesties:

  • Alkmaar met een mooi historisch centrum en gezellige restaurants, cafés en terrasjes rondom de Kaasmarkt. Met de auto is het 14 kilometer. Op de fiets kunt u doorsteken en is het slechts 8 km. Vanaf De Rijp vertrekt elk uur een rechtstreekse bus.
  • Purmerend op 14 km met een compacte binnenstad en de Koemarkt met veel restaurants, cafés en terrasjes.
  • Amsterdam centrum, op 36 km. Het eenvoudigst per bus te bereiken. De bus doet er een half uurtje over en vertrekt elk halfuur vanuit De Rijp.
  • Kaasmarkten in Alkmaar zijn vanaf begin april tot begin september op vrijdagochtend van 10.00 – 12.30.